Agras MD-1P - Inovaţie şi eficienţă

Astăzi, tehnologia le permite profesioniștilor din agricultură să efectueze mai multe sarcini complexe la un cost mai redus decât oricând. Drona Agras MG-1P de la DJI duce eficiența unora dintre lucrările agricole la un nivel superior. Zborurile bazate pe algoritmi cresc eficiența dronelor cu până la 20 de procente, lățimea de pulverizare de 5 metri permițând acoperirea a 6 hectare în numai o oră, folosind un singur aparat de zbor.

Telecomanda inteligentă are o acoperire de până la 3 km și permite controlarea simultană a 5 aparate de zbor de către o singură persoană, sporind astfel și mai mult eficiența. Radarul omnidirecțional contribuie nu numai la detectarea obstacolelor, ci asigură și urmărirea suprafeței terenului, astfel încât să pulverizarea lichidului din rezervor să fie optimă.

AGRAS MG-1P

Camera cu unghi larg de vizualizare montată pe aparat permite transmiterea în timp real a imaginilor cu împrejurimile dronei, ajutând astfel la evitarea obstacolelor. MG-1P poate fi echipată cu lumini de lucru pentru a facilita munca în condiții de luminozitate scăzută. De asemenea, camera poate fi folosită pentru înregistrarea punctelor de reper al planului de zbor, operațiune ce necesita până acum parcurgerea pe jos a terenului de către operator.

Pe lângă sistemul de evitare a obstacolelor, siguranța zborului este asigurată și de redundanța componentelor dronei, aceasta menținându-se în aer chiar și în cazul defectării unuia dintre motoare, permițând aterizarea controlată.