Folosirea dronelor în domeniul construcțiilor

Pe șantiere dronele pot urmări progresul construcției, pot documenta utilizarea utilajelor și materialelor și, cu ajutorul lor pot fi revizuite sarcinile majore pe parcursul proiectării, execuției și verificării finale.

În acest scop se realizează fotografii aeriene pe baza cărora un pachet software creează o imagine tridimensională. Această imagine 3D poate fi comparată cu schițele digitale ale proiectanților, pentru a determina eventualele întârzieri ale lucrărilor de construcții față de planificare.

De asemenea, cu autorul dronelor se poate supraveghea colaborarea dintre diverșii subcontractanți, oferind posibilitatea depistării oportune a domeniilor cu probleme și luării deciziilor corespunzătoare.

Imaginile aeriene pot fi folosite pentru inspectarea acoperișurilor, nemaifiind necesară apelarea la echipe de alpiniști industriali, construirea de schele sau inițierea altor acțiuni costisitoare.

Folosirea dronelor în domeniul imobiliare

Dronele au adus cu ele un stil nou de prezentare a produsului imobiliar, folosind camere video HD și proiectând conținuturi foarte atractive.

Filmarile realizate reprezintă un mod diferit de a arăta proprietațile de vânzare sau închiriere, permițând astfel îmbunătățirea strategiei de marketing imobiliar.

O vilă cu piscină este, de obicei, produsul imobiliar ideal pentru a folosi drona. Se poate zbura atât peste proprietate realizând fotografii și secvente video precum și la interior pentru a filma casa și a face turul camerelor sale.

Dronele au devenit așadar un factor diferențial pentru publicitatea imobiliară, pentru calitatea lor și impactul în momentul prezentării produsului imobiliar.