Maximizați recoltele cu ajutorul imaginilor aeriene

Verificarea culturilor

De-a lungul generațiilor, fermierii au parcurs pe jos terenurile, verificând manual culturile pentru depistarea semnelor de boli. Această metodă tradițională implică o muncă intensă, este consumatoare de timp și poate fi dificilă atunci când culturile sunt dese. Cu drona, fermierii au posibilitatea de a evalua culturile la scară, creând simultan hărți care îi ajută să-și gestioneze mai bine culturile și timpul. Folosind drona DJI Inspire echipată cu o cameră termică DJI Zenmuse XT, dezvoltată în colaborare cu FLIR, toate aceste date importante pot fi cu înregistrate cu ușurință.

Managementul irigațiilor

Apa dulce este una dintre cele mai prețioase resurse, fermele din întreaga lume căutând permanent să optimizeze consumul de apă. Însă, o cantitate prea mare sau prea mică afectează productivitatea, ceea ce înseamnă că este necesară urmărirea și monitorizarea detaliată. Producătorii mari de astăzi exploatează adesea multe terenuri întinse într-o întreagă regiune. Aceștia se bazează pe folosirea mai multor sisteme de irigare cu pivoți. Odată ce recoltele, precum porumbul, încep să atingă anumite înălțimi, verificarea echipamentelor de irigare poate deveni mai dificilă. Apelând la imaginile termice înregistrate de camera DJI Inspire XT, irigarea și băltirea apei poate fi gestionată mai eficient. Realizată pe baza camerei termice Tau 2 de la FLIR, Inspire XT oferă producătorilor o vizualizare detaliată a stării terenurilor, oferindu-le perspective fundamentale care conduc la luarea unei decizii mai bune.

Inspectarea culturilor

Agronomii apelează la diferite domenii științifice pentru a rezolva probleme stringente, inclusiv producția de alimente, crearea unor alimente sănătoase, gestionarea impactului asupra mediului al agriculturii și extragerea energiei din plante. Fie că se specializează în rotația culturilor, irigații și drenare, creșterea plantelor, fiziologia plantelor, clasificarea solului, fertilitatea solului, controlul buruienilor sau combaterea insectelor și dăunătorilor, agronomii se bazează pe o serie de date despre plante și mediu. Aeronavele fără pilot pot transporta o combinație puternică de camere video cu înregistrare în spectrul infraroșu și vizual pentru a crea o imagine a culturilor care nu poate fi văzută cu ochiul liber. Aceasta evidențiază diferențele dintre plantele sănătoase și cele afectate, permițând inițierea unor acțiuni rapide acolo unde este necesar. De asemenea, dronele pot efectua verificarea unei culturi în fiecare săptămână, în fiecare zi sau chiar la fiecare oră. Combinând aceste informații într-o secvență video de tip time-lapse (cu încetinitorul), se pot evidenția modificările culturii, dezvăluind punctele-problemă sau oportunitățile pentru o mai bună gestionare a culturii. Platforma de ridicare de mare putere din seria M600 le oferă agronomilor posibilitatea de a transporta sarcini utile mari, permițându-le să apeleze la o gamă largă de senzori și camere de la terți, de la cele multispectrale la cele hiperspectrale și cu cadru întreg. Comandată de noul controler de zbor A3, poate fi dezvoltată cu sistemul D-RTK GNSS de la DJI pentru a obține o precizie la nivel de centimetru în zborul la punct fix. Se pot adăuga, de asemenea, două sisteme suplimentare de satelit și IMU, creându-se un total de șase niveluri de redundanță pentru a se asigura că aparatul zboară cu fiabilitate absolută în orice moment. Compatibilitatea cu SDK-ul DJI permite particularizarea acestuia în vederea simplificării inspecției, de la modelele de zbor standardizate până la zborurile complet autonome; în plus, se poate folosi o stație de bază cu ajutorul căreia se pot controla până la 5 aeronave simultan, făcând inspectarea terenurilor de mari dimensiuni mult mai eficientă decât oricând.

Pulverizare aeriană

Toate fermele folosesc o serie de metode de protecție și de fertilizare a plantelor pentru a asigura sănătatea și randamentul culturilor. Timp de decenii, fermierii s-au bazat fie pe pulverizarea manuală, fie pe mașinile de stropit pentru a pulveriza terenurile de mari dimensiuni. Niciuna dintre aceste opțiuni nu este una ideală, deoarece pulverizarea manuală durează foarte mult, iar utilajele de stropit costă foarte mult. DJG Agras MG-1 este un octocopter agricol conceput pentru a crește eficiența și posibilitățile de gestionare în domeniul protecției și fertilizării plantelor. Un singur Agras MG-1 poate transporta 10 kg de lichid și poate acoperi 4 hectare cu un singur zbor. Această metodă este de 60 de ori mai rapidă decât pulverizarea manuală. Duzele ceramice corespunzătoare standardului industriei sunt instalate în prealabil și pot fi înlocuite dacă este necesar pentru diferite cerințe de pulverizare. În plus, pe lângă rezistența la praf și coroziune, Agras MG-1 este rezistent și la apă, astfel încât la sfârșitul unei sesiuni de pulverizare poate fi curățat prin clătire. Folosind Agras MG-1, fermele moderne au la dispoziție un instrument de pulverizare nou care reduce volumul de muncă și maximizează acoperirea.