De ce să alegi un serviciu de filmări cu drone profesionale?

Cel mai evident avantaj al utilizării dronelor este rentabilitatea. Producția și exploatarea aeronavelor controlate de la distanță este, de asemenea, relativ mai ieftină decât în cazul aeronavelor convenționale. Datorită dimensiunilor mici, acestea pot fi folosite în locuri unde decolarea, aterizarea ori manevrarea unui avion sau elicopter nu ar fi posibilă. Astfel se deschid perspective noi în domeniul fotografierii aeriene, al supravegherii și, într-o perspectivă mai largă al teledetecției.

În ce domenii pot fi utilizate dronele profesionale?

Vehiculele aeriene fără pilot, „dronele”, reprezintă cea mai importantă inovație din ultimii ani, folosite pentru colectarea de date.

Privite inițial drept un dispozitiv pentru divertisment și creat materiale foto/video, dronele sunt niște echimapente complexe care pot fi folosite în mult mai multe domenii. Dacă până de curând dronele erau utilizate doar în teatrele de război, ele ar putea deveni cât de curând omniprezente. De la agricultură și arheologie până la jurnalism, dronele promit să transforme numeroase domenii în deceniile următoare, marcând o schimbare fără precedent în viața noastră de zi cu zi.

  • Agențiile imobiliare au început să folosească dronele pentru a filma și fotografia din aer imobilele de lux, materialele mult mai convingătoare permițându-le să obțină un preț mai bun pentru acestea.
  • Dronele sunt deja folosite la paza granițelor și urmează să fie folosite în scurt timp și de unitățile de pompieri (de exemplu, în lupta împotriva incendiilor de pădure).
  • Dronele sunt fi folosite pentru asigurarea siguranței în cadrul unor evenimente de amploare, întreceri sportive, întâlniri la nivel înalt.
  • Arheologii folosesc dronele pentru a filma siturile cu ajutorul camerelor cu infraroșii, materialele obținute fiind utilizate pentru crearea unor modele 3D computerizate ale structurilor identificate sub sol.
  • Un alt domeniu pe care dronele promit să-l transforme este cel al jurnalismului. În noua eră a jurnalismului, cu ajutorul dronelor se pot obține imagini inaccesibile reporterilor aflați la sol.
  • Dronele se mai folosesc și în scopuri științifice. Acestea fiind utile în domeniul cercetării traseelor de migrare al animalelor și păsărilor. Deasemenea aparatele de zbor fără pilot ajută cercetătorii să colecteze date din zone cu relief greu accesibil precum și să transporte echipamentele și utilajele științifice necesare.

Viitorul se anunță a fi „epoca dronelor”, în care cerul va fi împânzit de mii de drone ce vor fi integrate în viața de zi cu zi.