CURS TEORETIC ONLINE PENTRU INSTRUIREA PILOȚILOR DE DRONE

Cu ajutorul cursurilor teoretice dorim nu numai să îndrumăm piloții de drone începători, dar scopul nostru este să le oferim cunoștințe complete cu ajutorul cărora își pot pregăti cu încredere zborurile și își pot comanda aparatele în siguranță – întrucât drona nu reprezintă numai divertisment fără limite ci și o responsabilitate la fel de mare.

Materialul ce cuprinde în total 10 lecții îți este prezentat sub forma unor videoclipuri de instruire interesante, animații cu narațiune și texte structurate. Instruirea se va încheia cu un test de 30 de întrebări pentru rezolvarea căruia ai la dispoziție două încercări. Cei care absolvă testul cu succes vor primi un atestat nominal de operator de drone care va certifica cunoștințele acumulate și cu care se vor putea înscrie la instruirea noastră practică.

Ce subiecte acoperă cursul, ce fel de cunoștințe poți dobândi pe parcursul instruirii de 10 ore?

  • Noțiunile de bază și unitățile de măsură legate de zbor. Istoria dronelor până în zilele noastre.
  • Cele mai frecvente domenii de utilizare ale dronelor, direcțiile de dezvoltare ale acestora cunoscute în prezent.
  • Autorizațiile, regulile scrise și nescrise pe care trebuie să te bazezi pentru a respecta reglementările, procedurile premergătoare zborului.
  • Vei cunoaște principalele componente și subansambluri ale dronelor, respectiv funcționarea acestora.
  • Teoria mișcării dronei, elementele telecomenzii și utilizarea acesteia.
  • Principalele moduri de zbor și de comandă ale dronei.
  • Aspectele referitoare la alegerea zonei de zbor, pașii pe care trebuie să le parcurgi la verificarea premergătoare zborului, factorii și pericolele care afectează zborul.
  • Calibrarea senzorilor dronei, modurile de decolare automată și manuală, modurile de aterizare a dronei.
  • Bazele zborului în siguranță cu drona, circumstanțele cele mai periculoase de zbor, cele mai frecvente situații de urgență și pașii necesari pentru înlăturarea acestora.
  • Structura, elementele și funcțiile aplicației DJI Go 4, folosită pentru comanda dronelor DJI.

Cât timp trebuie să aloc pentru instruire?

Scopul instruirii teoretice online este ca prin intermediul materialului alcătuit din 10 capitole să îți ofere un bagaj de cunoștințe sigur pe baza căruia poți să reduci la minim riscurile zborurilor tale și ai posibilitatea să cunoști funcționarea și comanda dronei. Parcurgerea cursului depinde de opțiunile individuale, durează între 3 și 10 ore, fiecare element putând fi reluat.

Este obligatorie completarea întrebărilor de verificare de la sfârșitul modulelor și a examenului final?

Este interesul nostru comun să deții cunoștințe solide și din acest motiv modulele se încheie cu întrebări de verificare. Trecerea la următorul modul este condiționată de completarea cu răspunsuri corecte a întrebărilor. Însă nu trebuie să-ți faci griji, atât completarea testelor de la sfârșitul modulelor cât și examenul final pot fi repetate! După absolvirea reușită a examenului final îți emitem un atestat nominal cu care poți să te înscrii la instruirea noastră practică.

După instruirea teoretică o să-mi pot comanda drona în siguranță?

În cele 10 ore ale instruirii online încercăm să-ți oferim toate cunoștințele care sunt necesare pentru un zbor în siguranță. După însușirea materiei, respectând recomandările, există șanse reale să-ți poți comanda drona în siguranță… cu toate acestea, experiența corespunzătoare o poți obține numai prin practică. Instruirea noastră practică îți poate fi utilă în acest scop.