Zenmuse X7 - Viziune cinematografică

Camera Zenmuse X7 este echipată cu un senzor Super 35 cu viteză de citire ridicată ce permite înregistrarea secvențelor RAW la 6K/30 fps și 3,9K/59,94 fps. Dimensiunea pixelilor este de 3,91 µm, iar diagonala senzorului este de 26,6 mm în timpul înregistrării. Un senzor de asemenea dimensiuni oferă o sensibilitate mai ridicată la lumină și o dinamică ce cuprinde 14 trepte de diafragmă. Suplimentar, raportul semnal-zgomot al camerei X7 este de 46 dB, cu 8 dB mai mare decât în cazul camerei X5S, gama de tonuri ajungând la 9,41 biți.

Zenmuse X7

Pentru a descătușa potențialul complet al sistemelor de imagine profesionale de la DJI și a oferi mai multe posibilități în post-procesarea imaginilor aeriene, compania a prezentat noul DJI Cinema Color System. Acesta constă dintr-o curbă D-Log și un spațiu de culoare D-Gamut RGB nou. Cu ajutorul curbei D-Log poate fi înregistrată o gamă dinamică de 15 trepte de diafragmă, cu două mai multe decât în cazul sistemului CineCore 2.0. Astfel, chiar și în condiții de iluminare scăzută, camera X7 înregistrează detalii uimitoare în umbre și în zonele iluminate, oferind mai multă libertate pentru post-procesare.

Paleta D-Gamut acoperă complet spațiul de culoare DCI-P3 folosit în general în industria cinematografică. Adaptată pentru filmări și fotografieri aeriene, paleta D-Gamut oferă o acoperire mai extinsă a nuanțelor verzi, livrând gradații superbe de verde în înregistrări. De asemenea, cu ajutorul D-Gamut se pot obține setări fine ale nuanțelor pielii și, folosind tabelul 3D-LUT dedicat în post-procesare tranzițiile acestor nuanțe vor fi line, chiar și în cazul diferențelor mari de expunere.